maandag 23 mei 2016

SOEKTSA JUNGLE SURVIVAL CAMP


Wil je kennismaken met de jungle, heb je een goede conditie en ben je bereid om te zweten? Het is een kwestie van dapper zijn en doorzetten want wie deelneemt aan het SOEKTSA JUNGLE SURVIVAL CAMP  aan de Hendrik Jan Tjoe Nij weg te plantage Misgunst in Saramacca, moet grenzen verleggen , uithoudingsvermogen hebben en van avontuur houden. 


Wees dapper en durf de uitdaging aan van vrijdag tot zondag. Je moet opletten en goed volgen welke instructies en welke informatie wordt aangeboden want je hebt alles nodig. 
Leer op plantage Misgunst hoe de  vruchtbomen en hun vruchten ,
sinasappel,pommerak,amandel,birambi,sapotille,zuurzak en tamarinds er uitzien en smaken.
 In de workshop 'Saramacca Nu' wordt informatie en kennis over het district Saramacca gedeeld en aangevuld.  'Wat is cultuur' is een workshop waarin elke stap in de plantage geschiedenis aan de orde komt en men uit eigen kennis moest putten om de verbanden tussen geschiedenis, wonen, geloven, eten, natuur en cultuur te kunnen leggen. 
Het bos als grootste supermarkt die ons eigenlijk alles biedt wat we nodig hebben om te leven, wordt van verschillende invalshoeken bekeken en de kennis van Surinaamse  bouwstijlen komt ook aan bod. 
Zaterdag ochtend begint  een zware tocht met volle bepakking richting bivak in het regenwoud .  
Het is Niet vreemd als je je  gedurende de wandeling afvraagt 'waar ben ik aan begonnen?' 
In het bivak is het  hard werken om de lokatie die door de survival trainer wordt geselecteerd  gereed te maken voor de nacht. Zelf houtsprokkelen in de jungle onder begeleiding van de gids en zelf eten koken  op een houtvuur. Het hout en de bladeren die bij het schoonmaken van het bivak op een hoop werden gegooid  gaan in vlammen op en jagen de muskieten weg. De rook en vlammen houden  de wilde dieren (brul apen, bosvarkens en tijgers) op afstand. Het Misgunst regenwoud is de woonplaats van de macca slang, de luiaard, de tijger, de boa constrictor, wilde zwijnen en duizenden vogels , spinnen en insecten.  De mensen komen op bezoek in hun woongebied en worden warm onthaald door de vele muskieten.Tijdens het bivak in het regenwoud is team spirit cruciaal om te overleven. De opdrachten van de survival trainer moeten in teamverband worden uitgevoerd, iedereen doet mee! De kookplaats, de Baleh Baleh, het afval gat, de latrine en pispaal en het grote kampvuurtje horen tot de taken. Na een zelf gekookte lunch en een lange boswandeling naar het eind van het junglepad volgt een kampvuursessie waarna men in het bivak al vrij snel in slaap valt  in de hangmatten die tussen de bomen worden gehangen.
Zondag ochtend wordt na ontbijt en ochtendgymnastiek  het bivak  ontruimd en via het Misgunst JunglePad weer  terug gelopen naar de plantage . Daar kan men na twee dagen eindelijk van een heerlijke douche genieten gevolgd door  een warme maaltijd . Aan deelnemers wordt ten slotte een certificaat van deelname met goed gevolg uitgereikt. 
Het SOEKTSA JUNGLE SURVIVAL CAMP  is voor de gezonde, avontuurlijke bezoeker die iets onvergetelijks wil ervaren en niet bang is oog in oog met de Surinaamse jungle te staan. 
'Het was zwaar' , 'ik heb wel dingen geleerd die ik nog niet wist', 'wie wil mag komen ik heb het al gedaan',  waren enkele van de opmerkingen van deelnemers. 

Durf je ook mee te doen? Maak dan contact.

Wie belangstelling heeft voor deze training en  bereid is US $ 100,-- te betalen kan zich opgeven voor deelname  via email: soektsa@gmail.com , telefoon 00597  8880484 : Martha Tjoe Nij 
Stichting SOEKTSA, adres : H.J. Tjoe Nij weg 6A perceel 113 Misgunst Saramacca. 
De stichting SOEKTSA staat voor Suriname Onderzoek Educatie Kunst Toerisme in Saramacca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten